Voor moeders die denken

Zoeken

Herintreden als thuisblijfmoeder: het verhaal van Elly Mulder


herintreden als thuisblijfmoeder

Toen Elly Mulders' dochters geboren werden werkte ze als secretaresse bij het toenmalige Arbeidsbureau. Zij en haar man kozen ervoor om de meiden twee dagen per week naar de opvang te brengen.

Maar er knaagde iets.

Daarom stopte Elly (49) met haar betaalde baan en ging fulltime voor haar dochters zorgen. Daar heeft ze tot de dag van vandaag geen spijt van.


Herintreden bleek lastig


Maar toen de meisjes naar de middelbare school gingen, wilde Elly herintreden. En dat viel tegen. Haar kennis bleek verouderd. Maar Elly liet zich niet uit het veld slaan, en greep dit moment aan om haar leven een andere wending te geven!

Dit is het verhaal van een thuisblijfmoeder die herintreedster werd. Want inmiddels werkt Elly als coach lachbegeleider en Theekransjesprofessional in Alphen aan den Rijn.


Elly Mulders' verhaalToen mijn dochters naar de middelbare school gingen, wilde ik weer de arbeidsmarkt op. Maar mijn bleek verouderd. Daarom besloot ik het roer om te gooien. Ik ben creatieve opleidingen gaan volgen en daarnaast de opleiding psychologisch test-assistent. Ik heb een tijd als zzp-er gewerkt waarbij ik allerlei psychologische testen afnam bij mensen thuis en kinderen op school.


Lachbegeleider


Op een gegeven moment kwam ik contact met lachyoga en ben ik de training voor lachbegeleider gaan volgen. Deze heb ik gevolgd bij lachpsycholoog Alida van Leeuwen en daarna startte ik mijn eigen praktijk.

Het uitbouwen hiervan heeft even op een laag pitje gestaan door ziekte. Nu heb ik weer de energie en de mogelijkheid om de opgedane kennis en (levens)ervaringen van al die jaren binnen mijn praktijk een plek te geven.

theekransje
Bron: Shutterstock

Theekransjes


Ik liep al langer met het idee rond om iets met groepen te gaan doen. Uit ervaring weet ik dat het soms lastig is om 'gelijkgestemden' te ontmoeten, en dat het heerlijk is om met mensen te praten die min of meer hetzelfde meemaken, of vergelijkbare keuzes hebben gemaakt in het leven. Toen ik dit met anderen besprak, bleek dat dit voor veel vrouwen geldt.

Ik wilde bijeenkomsten organiseren waar ont-moeten en gezelligheid centraal zouden staan, maar waar ook ruimte zou zijn voor een goed gesprek. Bijeenkomsten waar het gesprek vooral bepaald wordt door de deelnemers zelf. Maar ik wist niet hoe ik dit zou vormgeven. Tot ik terechtkwam op de site van Elske Kolkman.

Elske Kolkman: de vrouw achter de methode van Theekransjes


Zij heeft de methode voor het geven van Theekransjes bedacht, vormgegeven en verspreid. Haar methode sluit perfect aan, bij wat ik voor ogen had:

Een gezellige ochtend of middag samen thee drinken (koffie mag natuurlijk ook) en even ontspannen. 

Eén thema centraal 


Binnen mijn Theekransjes staat bij elke bijeenkomst één thema centraal en is er ruimte voor een creatieve activiteit. Zo is het thema van mijn volgende theekransje voor thuisblijfmoeders 'Balans'. We gaan hiermee aan de slag door een wensdoosje te maken. Overigens, geheel vrijblijvend. Uiteindelijk wordt de middag vormgegeven door de deelnemers zelf.

Mijn doel is dat de deelnemers van een Theekransje genieten van het moment dat ze voor zichzelf hebben. Gezelligheid en het leuk hebben met elkaar staan hierbij voorop. Wat niet wil zeggen dat er geen serieus gesprek kan plaatsvinden. Maar altijd in een sfeer van geborgenheid en warmte.

Theekransjes voor thuisblijfmoeders


Thuisblijfmoeders zijn bijzonder! In de tijd dat ik thuis bleef om voor mijn dochters te zorgen merkte ik dat ik regelmatig het gevoel dat ik onze keuze moest verdedigen. Mensen om ons heen hadden niet altijd evenveel begrip voor het feit dat ik stopte met mijn werk. Ik zie en hoor dat dit de laatste jaren nog veel sterker is geworden. En dat is nog maar één voorbeeld van waar je als thuisblijfmoeder tegenaan kunt lopen.

Het is fijn om onder medemoeders te zijn, waarbij een half woord genoeg is om begrepen te worden in de keuze die je hebt gemaakt. De uitwisseling van ervaringen is een belangrijk onderdeel van mijn Theekransjes. 

Ik bied thuisblijfmoeders zo een moment voor zichzelf, even ontspannen in een fijn gezelschap. Dit samen met de eerder genoemde herkenning en uitwisseling van ervaringen geven iets extra's aan de bijeenkomst. Sommige noemen het de kracht van de groep. Je bent niet alleen in je keuze. Bovendien is het heel gezellig. Thee en chocolade doen de rest 😊

Mijn coachpraktijk


In mijn coachpraktijk help ik mensen die vast lopen, en het antwoord zoeken in hun persoonlijke ontwikkeling. Mijn manier van coachen is ontwikkelingsgericht. Hiermee bedoel ik dat ik coach áchter het gedrag en niet zo zeer op het gedrag (oplossingsgericht coachen). Ik bied mijn klanten hierbij de veiligheid en de ruimte om zichzelf te zijn, naar zichzelf te kijken en van daaruit zichzelf te ontwikkelen. Hierbij ondersteun ik hen, maar ik daag ze ook zeker uit om net dát stapje te zetten, dat nodig is om daar te komen waar ze willen zijn.

Zin een theekransje?


Op Elly's facebookpagina vind je de data!

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!
Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Fijn dat je wilt reageren!