Eenverdienertje pesten

kostwinners belastingdruk

CDA-senator Van Rij (fiscalist bij Ernst & Young) en de partijen SP, PVV, 50Plus, SGP en de ChristenUnie riepen dinsdag 13 december in de Eerste Kamer allemaal het kabinet op om het belastingstelsel eerlijker te maken.

Kostwinnergezinnen betalen nu maar liefst 5x zoveel belasting als tweeverdienersgezinnen. En dit wordt zelfs 6x zoveel.

Senator Ester van de CU stelde :

'Huishoudens met een gelijk bruto-inkomen worden totaal verschillend belast. De rechtvaardigheid is zoek.'

En SP-Senator Köhler stelde dat de campagne van VVD en PvdA tegen huishoudens met één verdienende partner 'zo langzamerhand fanatiek-ideologische trekjes begint te vertonen. '

Kabinet gaat gewoon door met eenverdienertje pesten

Het kabinet doet hier echter niets aan omdat dit niet 'past' in hun beleid. VVD en PvdA hebben maar éeen doel: arbeidsparticipatie van vrouwen bevorderen.

PvdA-senator Sent zei:

'Wij vinden het belangrijk dat het belastingstelsel het voor vrouwen aantrekkelijk maakt om te werken. We zullen het beleid ook daarop beoordelen en niet alleen op de positie van kostwinners.

Het Nibud constateerde vorig jaar dat kostwinnergezinnen het moeilijk hebben. In 2015 stapte een echtpaar naar de rechter met een verzoek voor een rechtvaardiger verdeling, maar dat werd afgewezen.

Hoewel je in Nederland officieel de vrijheid om je leven te leiden naar eigen inzicht, blijkt in de praktijk dat de overheid beslist niet vies is van bemoeienis.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *