Hulp bij opvoeding: handige opvoed apps die ouders helpen!

'It takes a village to raise a child,' gaat het gezegde. Maar tegenwoordig zijn er ook handige apps om je te helpen!

Want laten we wel wezen: elke hulp is soms welkom. Een kind opvoeden en begeleiden naar volwassenheid is immers niet altijd even makkelijk.

Om jou als moeder tegemoet te komen zijn er inmiddels tal van opvoedapps ontwikkeld voor je smartphone. Ze zijn bedoeld om jouw leven als moeder makkelijker te maken.

In onderstaand artikel stelt Thijs van Beers 3 apps aan jullie voor.

Hulp bij opvoeding: handige opvoed apps die ouders helpen!


1. Family Locator – GPS Phone Tracker iOS / Android


Maak jij je weleens zorgen waar je kind nu weer uithangt? Met deze app is dat verleden tijd. Met de Family Locator kun je precies zien waar je familieleden zijn en krijg je zelfs een melding wanneer ze op een onveilige locatie komen, of wanneer ze op de gewenste locatie zijn. Bij noodgevallen krijg je een exacte locatie doorgestuurd. Zonder dat je kinderen het weten houd je een oogje in het zeil en kun je ze met een gerust hart naar buiten sturen.

2. Oppassen iOS / Android 


Wil je dit weekend een avondje weg, maar kun je geen oppas vinden? Dat is met de Opassen-app verleden tijd. Via deze app kom je namelijk in contact met gastouders in de buurt. Je maakt eenvoudig een account aan en plaatst een oproep en vervolgens wacht je gewoon af. Je kunt reacties naar elkaar sturen, chatten en afspraken maken. Handig!

3. Kunst van Opvoeden – iOS / Android 


Opvoeden is niet makkelijk. Wanneer doe je het goed en wanneer maak je de juiste keuzes? Met de Kunst van Opvoeden-app leer je spelenderwijs wat de effecten zijn van de opvoedkeuzes die jij maakt.

Je ziet dagelijkse situaties die je ook meemaakt tijdens het opvoeden van je kind. Die situaties worden voorzien van verschillende perspectieven en reactiemogelijkheden. Op de keuze die je maakt krijg je weer feedback, waardoor je bewuster bezig bent met de opvoeding.

Samenvattend


Apps zijn een handig hulpmiddel voor ouders want ze kunnen informatie aanpassen aan jouw situatie. En apps zijn sneller en makkelijker om er even bij te pakken dan bijvoorbeeld een lijvig opvoedboek.

UnitedConsumers zette tien apps op een rij die jou helpen met opvoeden. Bekijk hier de andere zeven opvoed apps.

Bron: ZorgCollectief UnitedConsumers

Welke apps gebruik jij als hulpje bij de opvoeding?

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!
Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo