Het positieve effect van whatsapp op het gezin!

In de Gelderlander kwam ik een leuk artikel tegen over whatsappen.

Hoewel whatsappen een ontzettend irritante gewoonte kan zijn als iemand het doet terwijl je met hem of haar in gesprek bent, is het ook enorm handig. Whatsappen is namelijk nog weer laagdrempeliger dan mailen.

Geen wonder dat whatsapp in veel gezinnen het briefje op de keukentafel heeft vervangen.

Lees ook mijn post over Whatsapp statussen.

Het gemak van appen

Ik merk zelf ook het gemak van appen. De kinderen appen me bijvoorbeeld even een cijfer dat ze hebben gehaald. Of ze appen dat het iets later wordt omdat ze eerst nog met een vriend of vriendin meegaan.

Regelmatig verschijnen er in de media enge berichten over ouders en kinderen die teveel achter hun schermpjes zitten, maar diverse experts zeggen nu dat whatsapp binnen het gezin juist ook een verbindende functie kan hebben!  Zoals Solange Jacobsen van Bureau Jeugd en Media, en sociologe Natascha Notten van de Radboud Universiteit.

Ik zet alle positieve effecten van whatsapp binnen een gezin voor je op een rijtje. 

Positieve effecten van Whatsapp op het gezin

  • Een gezinsapp verbindt de gezinsleden onderling en maakt het makkelijker om afspraken te maken.
  • Dingen die overdag kort ge-appt zijn vormen 's avonds onderwerpen om verder te bepraten.
  • Gezinsleden blijven op de hoogte van elkaars wel een wee. Je gaat bijvoorbeeld als kind niet bellen om te zeggen dat je docent Aardrijkskunde stom is. Maar even een whatsapp bericht sturen is zo gedaan.
  • Binnen veel gezinnen wordt via whatsapp uitgesproken dat ze van elkaar houden. Met behulp van emoticons kan dit nog kracht bij gezet worden.
  • Lastige onderwerpen kunnen eerst eens via whatsapp worden genoemd. Zo bereid je als het ware een later gesprek voor.
  • Whatsapp dicht een eventuele generatiekloof. Mijn moeder 'zit' bijvoorbeeld ook op whatsapp en vindt het helemaal leuk als de kinderen haar berichten sturen waar ze dan op haar beurt weer op reageert.

Meer weten? Lees dan het artikel op de site van De Gelderlander.

Geen idee wat whatsappen is? Lees dan mijn post op Huisvlijt getiteld: WhatsAppen, Whatsdat?

Leestip: Alternatieven voor Whatsapp  en Whatsappen via computer

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

10 reacties

  1. Daar ben ik het helemaal mee eens. Als moeder en oma van 67 jr heb ik dagelijks contact met de gezinnen van mijn twee zonen. Zij zaten op vakantie op Corsica en Lanzarote en over en weer stuurden we berichtje en foto's. Dan denk ik wel eens aan de tijd van de munttelefoon op de Franse campings en de oproepen op de radio naar vermiste familieleden " rijdende in een rode Opel kadet, tussen Parijs en Lyon ". Ja we zijn er echt op vooruit gegaan.

  2. Daar ben ik het helemaal mee eens. Als moeder en oma van 67 jr heb ik dagelijks contact met de gezinnen van mijn twee zonen. Zij zaten op vakantie op Corsica en Lanzarote en over en weer stuurden we berichtje en foto's. Dan denk ik wel eens aan de tijd van de munttelefoon op de Franse campings en de oproepen op de radio naar vermiste familieleden " rijdende in een rode Opel kadet, tussen Parijs en Lyon ". Ja we zijn er echt op vooruit gegaan.

  3. Ja! De gezinsapp. Foto's, grapjes, emojis of gewoon praktische berichten. Meestal grote flauwekul maar wel gezellig. Alleen jongste (8) heeft geen smartphone (helemaal geen telefoon) en wordt buitengesloten (en als het leuk is laten we hem gewoon de foto's op onze telefoon zien)

  4. Ja! De gezinsapp. Foto's, grapjes, emojis of gewoon praktische berichten. Meestal grote flauwekul maar wel gezellig. Alleen jongste (8) heeft geen smartphone (helemaal geen telefoon) en wordt buitengesloten (en als het leuk is laten we hem gewoon de foto's op onze telefoon zien)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *