Huilende oma's in de spreekkamer

fulltime moederen

Dankzij de emancipatie doen jonge ouders steeds vaker een beroep op opa en oma om op de kinderen te passen.

Als jonge ouders moet je immers minimaal parttime buitenhuis werken en liever nog fulltime. En wie beter dan je eigen ouders om de kinderen op te vangen?

Maar hoe vinden die opa's en oma's dat eigenlijk?

Steeds meer ovebelaste oma's 


Cardiologe Angela Maas vertelde aan RTL Nieuws dat steeds meer oma's overbelast raken door de zorg voor hun kleinkinderen.

Angela Maas:

'Ik zie overbelaste oma's die last hebben van een hoge bloeddruk. Die kan weer leiden tot hartritmestoornissen, of erger. Soms zitten ze huilend in de spreekkamer. Dat kan de bedoeling toch niet zijn?'

Grootouders zijn niet verplicht op te passen


Angela Maas vindt het de taak van jonge ouders om hun (schoon)ouders niet teveel te vragen. Een gezin stichten is je eigen verantwoordelijkheid, en het is niet vanzelfsprekend dat opa's en oma's daarbij helpen.

Maas wijst er op dat sommige grootouders graag op hun kleinkinderen passen, maar dat anderen liever andere keuzes maken.


Hoe zit het met de opa's?


Angela Maas is gespecialiseerd in vrouwen cardiologie, vandaar dat ze vooral huilende oma's ziet. Het zou zeker interessant te zijn te horen van cardiologen die vooral mannen zien, of deze overbelasting zich daar ook voordoet.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!
Enter your email address:


Delivered by FeedBurner
( Hide )
  1. Hier maken we af en toe gebruik van de oma's, juist om ze zelf ook nog vrije tijd te gunnen!

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo