Kinderen hebben meer tijd van hun ouders nodig

thuisblijfmoeders

In Engeland gooide Esther Rantzen, journalist, presentatrice en oprichter van Childline (vergelijkbaar met de Nederlandse kindertelefoon) de knuppel in het hoenderhok door in The Telegraph te stellen:

'Britain's desperately unhappy children need more time with mummy,' en 'Children have no-one to turn to because their parents are constantly working and have no time to talk to them about their problems.'

Meer kinderen hebben zwaardere problemen

In 2016 spraken medewerkers van Childline met 22.456 kinderen met suïcidale gedachten. Dat is 15% meer dan het jaar er voor.

Esther Rantzen waarschuwt naar aanleiding van deze cijfers dat de hectische leefstijl die tweeverdieners vaak (noodgedwongen) leiden schadelijk is voor de geestelijke gezondheid van kinderen.

Kinderen durven volgens haar soms hun problemen niet te vertellen omdat hun ouders zo druk zijn.

Reacties op Esther Rantzens uitspraken

De reacties op Esther Rantzens uitspraken lieten niet lang op zich wachten. Want ze raakt een gevoelige snaar met haar uitspraken. Welke 'werkende moeder' wil nou horen dat het feit dat ze buitenshuis werkt schadelijk is voor haar kind(eren)?!

Sommige werkende moeders reageerden met schuldgevoel, anderen haalden juist statistieken aan waaruit zou blijken dat kinderen helemaal niet lijden onder twee buitenshuis werkende ouders.


Dochter van Esther Rantzen reageert op haar moeder

Meest opvallend was toch wel de reactie van Esther Rantzens dochter Rebecca Wilcox die thuisblijfmoeder is. Zij is verbaast over haar moeders stelling, omdat haar moeder zelf een 'werkende moeder' was en veel weg was. Zo schrijft ze


'There was a big part of my childhood with a Mum-sized hole in it.' 

Maar Rebecca verwijt haar moeder niets. Haar artikel is genuanceerd, en laat de prijs zien van beide keuzes: een carrière of fulltime moederen. Beide hebben hun voor- en nadelen.

Wie betaalt de prijs voor een carrière. De ouders of het kind?

Hoewel ik persoonlijk soms wel het idee heb dat het vooral kínderen zijn die de prijs van een carrière betalen,.

En de recente cijfers van Childline lijken dit te bevestigen.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *