Sterrenstof: van zwangerschap tot empty nest


Metafoor voor het leven:

'Uiteindelijk kom je verder met een paar krassen in je lak.' 

Dit citaat is van Daphne Deckers, en komt uit haar boekje Sterrenstof. Ik schrijf boekjé, want het telt maar 63 pagina's.

Sterrenstof: van zwangerschap tot empty nest


In die 63 pagina's neemt Daphne Deckers je als het ware mee op reis door het moederschap. Van zwangerschap totdat je kinderen het huis verlaten. In die zin kun je Sterrenstof zien als het vervolg op haar eerdere boeken, waaronder De geboorte van een moeder en Pedagoogelen.

Humor, herkenning en wijze inzichten


Eigenlijk vind ik Daphne Deckers soms een beetje irritant. Ze lijkt het allemaal zo extreem goed voor elkaar te hebben. Maar eerlijk is eerlijk, ze heeft gevoel voor humor, en kan werkelijk goed schrijven. En dat doet ze ook in Sterrenstof. Net als haar andere boeken over het moederschap biedt Sterrenstof veel herkenning.

Bovendien zegt ze rake dingen, zoals het citaat bovenaan deze post, en toont ze regelmatig levenswijsheid.

Conclusie over Sterrenstof


Sterrenstof is een aansprekend boekje over het moederschap. Aangezien de meeste boeken over moederschap gaan over de babytijd, en eventueel de puberteit, is Sterrenstof extra leuk omdat Daphne Deckers ook kort schrijft over de periode van het empty nest.

Sterrenstof is een leuk boekje om cadeau te doen aan een pas bevallen vrouw. Maar meer misschien nog wel aan een moeder met puberkinderen of vrouwen met een empty nest.


Praktische informatie over Sterrenstof


Sterrenstof is voor het spotprijsje van slechts 3,50 te koop bij bol.com. Dat maakt het wat mij betreft nog leuker : )

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!
Enter your email address:


Delivered by FeedBurner
( Hide )
  1. Ik vind haar ook wel irritant af en toe. Zeker die gemaakt leuke humor. Maar ik geloof dat ik dit boekje wel ergens digitaal heb, dus ik zal het vast wel een keer lezen.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo