Mijn ambitie? Trophy wife zijn

thuisblijfmoeder

Mijn ambitie? Trophy wife zijn.

Dat is de titel van een artikel in tijdschrift Viva (nr. 32, 2018).

Mijn ambitie? Trophy wife zijn

Danique (25) studeert succesvol rechten, maar ging naar een psycholoog om er achter te komen waarom het concept van 'carrière maken' haar zo onverschillig laat.

Ze concludeerde dat ze simpelweg de drive niet heeft, en dat dit 'oké' is.

'Niet iedereen is ervoor in de wieg gelegd om maar mee te jakkeren met wat de maatschappij van je eist.' 

Hoewel het prima is om je eens achter het oor te krabben, en je af te vragen of je wilt meedoen aan de zogenoemde ratrace, gaat Danique nog een stap verder.

'Ik wil tijd voor mezelf hebben om naar de sportschool en pedicure te gaan.' 

Het hele principe van een baan waar je elke dag naar toe gaat stoot haar af. Het liefst wil ze gewoon de hele dag tijd voor zichzelf hebben om naar de sportschool en pedicure te gaan. Vrijwilligerswerk is alleen een optie als er genoeg tijd overblijft voor zichzelf.

Danique's plan is om te trouwen, en dan 's avonds haar vriend te verwelkomen in een 'gezellig jurkje' als hij thuis komt van een dag werken.

Probleem is dat haar vriend dit nog niet weet. 'Daar komt hij wel achter als de tijd rijp is,' aldus Danique.

Trophy wife versus thuisblijfmoeder

Hoewel Danique zinnige dingen zegt, en ieder geval niet klakkeloos meedoet aan de maalstroom van de arbeidsparticipatie, komt ze weinig sympathiek over. Het draait enkel en alleen om haar.

Ik heb de betiteling van Nederlandse vrouwen als verwende prinsesjes altijd erg negatief gevonden, maar in het geval van Danique kan ik me er wel wat bij voorstellen.

Het is het hedonisme ten top. Alleen maar leven voor jezelf en jouw behoeftes, zonder enige aandacht voor anderen of de maatschappij in het algemeen. En dat je daarbij je potentiële partner een rad voor de ogen draait vindt Danique ook geen probleem.

Ik vroeg me tijdens het lezen werkelijk een paar keer af of dit artikel wel serieus is bedoeld.

Als vrouwen bewust kiezen voor een bestaan als thuisblijfmoeder dan is dat in de regel vanuit de overtuiging dat ze hiermee hun kind(eren) en gezin een dienst bewijzen.

Niet omdat ze meer tijd voor zichzelf willen.

Praktische informatie

Wil je het artikel zelf lezen? Je vindt de Viva in je plaatselijke bibliotheek of je kunt het losse nummer nabestellen via magazine.nl.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *