Sexy, but tired. but sexy: over mannen die hun zaad kwijt moeten?

sexy, but tired. but sexy

Ineens was er een boel commotie.

Over het boek sexy, but tired. but sexy van beauty- en moderedacteur Jamie Li.

Commotie over sexy, but tired. but sexy

Ter illustratie een paar van de koppen boven de artikelen over dit boek:

Al die berichten maakten mij nieuwsgierig! Eerlijk gezegd had ik nog niet eerder over dit boek gehoord, maar nu wilde ik ook wel eens weten waar alle commotie over ging.

sexy, but tired. but sexy: waar gaat het over?

sexy, but tired. but sexy is een boek over en door Jamie Li. Ze vertelt je over haar leven en geeft informatie en tips. Jamie Li schrijft zelf in de inleiding dat haar boek gaat over 'alle ballen hooghouden en tegelijkertijd je sexinesslevel op peil hebben'.

De onderwerpen/hoofdstukken zijn:

  • How to dress. Hierin vertelt Jamie Li bijvoorbeeld over hoe lastig het is om de perfecte spijkerbroek te vinden.
  • A long career story. Over het pad dat Jamie Li aflegde wat betreft werk.
  • Let's talk beauty
  • The Sexy chapter
  • She's also a mom
  • Zoveel ballen, zo weinig tijd
  • Als long ass career story deel twee.

Waar was alle commotie nou over?

Het is het hoofdstuk The Sexy Chapter wat leidde tot verhitte reacties. Daarin schrijft Jamie Li namelijk:
 'Mannen zitten altijd in kamp konijn,' oftewel mannen hebben altijd zin in sex. Jamie Li adviseert daarom om als vrouw zin te maken omdat, en nu komt de gewraakte zin:

'Mannen moeten hun zaad kwijt. Ze kunnen er ook niets aan doen. Het zaad moet eruit. Is de zak eenmaal geleegd, dan heb jij de man terug waar je voor hebt getekend. Dan is-ie weer leuk en gezellig.'

In pakweg 4 zinnen reduceert Jamie Li de man tot een willoze kluwen hormonen. Tsja.

Wat zegt Jamie Li zelf over de commotie?

In de Grazia (nr 33, 2018) kwam ik een reactie tegen van Jamie Li naar aanleiding van het rumoer over haar boek. Ze vertelt daarin dat ze nauwelijks gereageerd heeft op de verhitte reacties, omdat ze geen behoefte voelde om zich te verdedigen.

Ze geeft aan dat haar woorden uit hun verband zijn getrokken, en dat mensen er dingen inlazen die er wat Jamie Li betreft helemaal niet staan. De gewraakte passage is 'helemaal uit zijn context gehaald' aldus Jamie Li.

Mijn conclusie over sexy, but tired. but sexy

sexy, but tired. but sexy was een intrigerend kijkje in het leven van iemand die heel anders leeft dan ik. Zo stuur ik mijn man overdag geen naaktfoto's van mezelf ; )
Maar dat maakt het boek ook juist wel leuk. Altijd interessant om te lezen hoe anderen hun leven leiden. Bovendien laat Jamie Li ook haar eigen twijfels en zorgen zien. Ze pretendeert niet de waarheid in pacht te hebben.
N.B. Jamie Li hanteert geen hoofdletters en gebruikt Nederlands en Engels door elkaar. Dat kan even wennen zijn.
Bijvoorbeeld:

'Een zwarte wollen jas ie ene major closet essential.'

Wat vind ik van de uitspraken over mannen en hun zaad?

Wat betreft haar uitspraken over mannen en hun zaad? Ach, sexy, but tired. but sexy is één en al Jamie Li. Het boek gaat over haar. En als je in je eigen boek je mening al niet eens mag geven, waar dan wel.
Persoonlijk val ik niet over de uitspraken van Jamie Li, ook al vind ik ze wel wat kort door de bocht her en der.Haar boodschap dat je je echtgenoot ter wille moet zijn als het om sex gaat, doet me denken aan het vroegere advies aan vrouwen om gewoon maar achterover te gaan liggen en te denken aan God en Vaderland ; )

Maar zelf zou ik deze boodschap niet meegeven aan mijn dochters. Ik geef ze graag hetzelfde devies mee als mijn moeder mij en mijn zusjes gaf:

'Gebruik je eigen hersenen, en denk goed na.'

Voor wie is dit een leuk boek?

sexy, but tired. but sexy lijkt me vooral leuk voor fans van Jamie Li en vrouwen die houden van beautyproducten en kleding. Het is sympathiek geschreven en Jamie Li is heel open en menselijk.

Praktische informatie over sexy, but tired. but sexy

sexy, but tired. but sexy is voor 20,- te koop bij bol.com.

Lees ook: Mansplaining

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *