Thee en vrouwenemancipatie

Thee en emancipatie

Thee en vrouwenemancipatie.

Wat hebben de twee met elkaar te maken, vraag je je af? Wel, thee is op de één of andere manier truttigheid, en gebrek aan emancipatie gaan representeren!

'Theemuts is een scheldwoord geworden'


'Theemuts' is een scheldwoord geworden, en er wordt zeer denigrerend gesproken over moeders die hun kind na schooltijd opwachten met een kopje thee: zij zouden het slachtoffer zijn van de zogenoemde 'Theemutscultuur'.

Theekransjes zijn voor vrouwen die hun dagen in ledigheid doorbrengen. Geëmancipéérde vrouwen hebben een werkoverleg!

'Moeders niet terug achter het theelicht'


Illustratief voor de negatieve beeldvorming rondom thee, zijn koppen als 'Moeders niet terug achter het theelicht, maar waar dan wel'. Of: 'De angst voor de theemuts'.

Koffie daarentegen lijkt aan dit stigma van tuttigheid te ontsnappen!

Persoonlijk ben ik meer een theedrinker dan een koffiedrinker, maar ik ben dan ook een Thuisblijfmoeder!

Ben jij een thee- of koffiedrinker?
( Hide )
 1. Thee in allerlei soorten en maten ;-) en het liefst nog een breiwerkje erbij ;-)))).
  Ik wilde dat ze eens ophielden met te oordelen en te bedenken wat er nu allemaal goed is voor vrouwen, ik benijd de mannen nu heel erg daar lopen niet tig onderzoeken naar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad opvallend. Theedrinken is ook in de poliek "not done" tegenwoordig (denk aan Job Cohen) ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Spaarvarkentje: geweldig! Daar had ik nog niet eens aan gedacht! Thee heeft het echt zwaar te verduren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn zoon en ik drinken gewoon koffie 's middags en als hij thee wil krijgt hij dat ook.....waar gaat dit over!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. geen koffie en geen thee ... gewoon water ... uit de kraan ook nog ... het moet nie zotter worden ... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Allebei! 's Morgens thee bij het ontbijt en later koffie! En ja, ook ik ben de theemuts als de inders uit school komen hoor. Wat moet daar nu mis mee zijn! Mensen die zeuren over burgerlijkheid lijken mij de puberteit c.q. adolescentie nog niet ontgroeid ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mannen hebben geen last van dit soort dedain, maar ja, logisch ook. Die gaan gewoon lekker samen aan het bier. Verstandig ook: politiek gezien ligt bier gewoon iets minder gevoelig dan koffie of thee.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toen ik het plaatje bij deze oproep zag, dacht ik: 'Wow wat een leuke gebreide theemuts' en nog lila ook, mijn lievelingskleur.
  Helaas wordt er niet ingegaan op wat voor soort thee er dan gedronken wordt. Groene thee of ...
  In ieder geval lijkt mij niets mis met thee en trouwens ook niet met breien, dat is heel meditatief en wel eens goed in deze veel te drukke tijd. Momenteel brei ik met naalden negen (jahaa schiet lekker op) een hele geinige trui. Trouwens, mijn dochters én zoons kunnen breien.Ik heb ook al heel wat vriendjes en vriendinnetjes breien geleerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Koffie.
  En ik moet bekennen dat ik altijd heel stoer roep dat thee voor mietjes is maar ik meen daar niks van. Ik vind het supergezellig om thee te drinken maar ik vind het gewoon niet zo lekker.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo