People like her: een zorgelijk inkijkje in de wereld van momfluencers en Instagram!

People like her

De roman People like here van Ellery Lloyd gaat over momfluencers! 

De hoofdrol is voor momfluencer Emmy en haar gezin.

Maar behalve een boek over de wereld van influencers is dit boek veel meer dan dat. Het biedt een kritische kijk op het fenomeen momfluencer en de wereld van Instagram en het moederschap in het algemeen!

People like her: over het verhaal


Emmy werkte voor een glossy. Maar ze realiseerde zich dat haar carrièremogelijkheden bij een papieren tijdschrift steeds moeizamer werden. Dus maakt ze de switch naar de online wereld, en wordt een momfluencer op Instagram.

Ze neemt een agent in de arm, die haar helpt haar Instagram account te professionaliseren. En het lukt. Emmy wordt een populaire momfluencer aka @the_mamabare.

'Mag ik je borstmelk drinken?' 


Maar het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn, want naast liefdevolle en dankbare reacties krijgt Emmy ook regelmatig haatreacties en enge verzoeken zoals mannen die haar borstmelk willen drinken, en of ze het even wil opsturen. Emmy ondergaat het allemaal vrij laconiek: haar identiteit als moeder op Instagram is haar werk. 

Emmy is de belangrijkste kostwinner als momfluencer


Emmy's man heeft jaren geleden een succesvol boek geschreven, maar is nu al jaren bezig met zijn tweede boek. Het gezin leeft dus vooral van de inkomsten van Emmy. De relatie tussen Emmy en haar man is goed, hoewel vooral hij zich wel eens zorgen maakt of ze hun kinderen niet kwetsbaar maken door hun gezinsleven zo publiekelijk te delen. Hoewel ze wel allerlei voorzorgsmaatregelen nemen. Zo waakt Emmy ervoor dat niemand kan achterhalen waar ze woont.


Thriller element


Behalve een intrigerend kijkje in de wereld van momfluencers en Instagram is People like her ook een psychologische thriller! Het thriller element is verpakt in de vorm van een derde perspectief in het boek. Je leest afwisselend Emmy's en xxx beleving en die van een derde persoon.

Deze derde persoon koester twrok tegen Emmy. Langzaam maar zeker ontdek je als lezer waarom. En dan komt het moment dat deze persoon haar wrok omzet in daden.

Dat zorgt voor een adembenemende, vreselijke ontknoping. Ik durfde werkelijk bijna niet verder te lezen. Maar het maakt People like her één van de beste boeken die ik recent heb gelezen.

De auteurs van People like her aan het woord!


In onderstaand filmpje vertellen de auteurs van People like her over hun boek en en hun inspiratiebronnen!

People like her: over moederschap en vaderschap

People like her geeft ook een kijkje in het moderne moederschap. Zo komt Emmy een moeder tegen die fan van haar is die als volgt wordt omschreven:

'Pretty once, I'm sure, Laura now has huge brown patches of melasma on her face, a halo of wispy hair regrowth, and an undeflated baby bump, and is walking like someone sliced open her undercarriage and did it back up with a stapler. This baby-making business is brutal.' 

Een ander veelzeggend citaat:

'The thing about these women is that they feel like they've ceased to exist. the media, their husband, their friends - none of them ever really acknowledge what it means to spend day in, day out mopping up puke, shit and uneaten puree. To spend every night racking your brains trying to work out how to make tomorrow a little different to stop you going mad from boredom - not just another trip to the swings, the same baby gym that smells of feet.' 

Volgens People like her worden vaders heel anders behandeld:

'I thought about the reaction Dan gets, walking down the street with Bear in his pram. The friendly smiles, the compliments, the little nods and winks and gestures of approval and affirmation. The indisputable fact that when a man does even the very basics of childcare, however awkwardly, ineptly or begrudgingly, he gets applauded for it. Whereas when a woman walks down the street with a baby, the only time anyone even notices is if they think she is doing something wrong.' 

Vrolijk word je hier niet van!

Conclusie over People like her


People like her is één van de betere boeken over het moederschap en door het kijkje in de wereld van Instagram en momfluencers is het ook nog eens vernieuwend en actueel. Het thriller element is adembenemend en dat maakt dit boek echt een aanrader wat mij betreft. Ik geef dit boek een 9,5!

N.B. Het thriller element kan best heftig zijn voor pas bevallen vrouwen.

Praktische informatie over People like her

People like her is geschreven door een echtpaar! Net als het bekende auteurs echtpaar Nicci French hebben ze dit boek samen geschreven.

Omdat het boek vrij recent is uitgekomen, kon ik nog geen Nederlandstalige versie vinden, maar die komt er vast wel! En dit boek lijkt me ook heel geschikt voor een verfilming.

People like her is voor 14,99 in paperback te koop op amazon.nl. Bol.com heeft op dit moment alleen een hardcover versie en die kost bijna 30 euro.

People like her

Een bekende Nederlandse momfluencer is Romy Boomsma die overigens ook thuisblijfmoeder is.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo