Mama stopt met werken

thuisblijfmoeder

Op de site van Kek Mama staat het verhaal van Moma (40)

Het verhaal van Moma: de prijs van succes

Moma had de boodschap van haar moeder goed in haar oren geknoopt: 'Zorg dat je nooit afhankelijk wordt van een kerel!' Dus ging ze naar haar studie hard aan het werk met haar succesvolle carrière. Maar de combinatie van haar werk en haar twee kinderen van vier en zeven viel Moma zwaar.

's Avonds snauwerig, 's Ochtends niet te harden

Als Moma 's avonds moe uit haar werk kwam, was ze snauwerig tegen haar kinderen. 's Ochtends had ze haast, en was ze daar 'opnieuw niet te harden.' Samen een boekje lezen, of gewoon lekker knutselen, Moma had er eigenlijk geen tijd voor.

De ommekeer

De ommekeer kwam toen haar dochter haar pols brak op school. Moma zat op dat moment in een vergadering aan de andere kant van het land. 'Er knapte iets,' zegt Moma op Kek Mama. Ineens vroeg ze zich af:

'Is mijn financiële onafhankelijkheid nu echt belangrijker dan er zijn voor mijn kinderen?'

Diezelfde maand zegde ze haar baan op en koos voor een baan van maximaal 3 ochtenden per week. Iedereen is helemaal blij met de nieuwe situatie.

En financiële onafhankelijkheid?

Moma zegt dat ze lang genoeg gespaard heeft om, indien nodig, op eigen benen te kunnen staan.

Nawoord

Moma's verhaal maakt duidelijk dat niet alleen moeders de prijs betalen voor een succesvolle carrière. Ook kinderen betalen daaraan mee. Het lijkt me heel zinnig om jezelf af te vragen of het prijskaartje het waard is.

In Moma's geval was het antwoord: 'Nee'.

Zoals veel Nederlandse vrouwen koos Moma voor een bestaan met meer ruimte voor het gezin.

Een mogelijkheid die we moeten koesteren.

Lees ook Anja Meulenbelts pleidooi voor een zorgzame samenleving, waarin moeders als Moma niet zulke moeilijke keuzes hoeven te maken!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *