Voor moeders die denken

Search

Het moederschap is niet altijd makkelijk. Nou en?!

Thuisblijfmoeder
Zeur niet zo, en geef jezelf een schop!

Thuisblijfmoeder Gerlinde schreef op haar blog Noorse Eenvoud een stevige post over een klaagcultuur onder moeders. Ze kijkt kritisch naar de manier waarop de meeste vrouwen tegenwoordig hun leven inrichten: met een parttime baan en de daarbij behorende logistieke puzzels.

Het moederschap is niet eenvoudig. Nou en?!


Ja, het moederschap is niet altijd eenvoudig. Maar Gerlinde's antwoord daarop is dat wel:

'Nou en?'

Gerlinde roept vrouwen op om niet zo te klagen. Doe wat moeite, en maak er het beste van. Ze besluit met:

'Streef ernaar om wat je doet, zo goed mogelijk te doen. Dat is geen kwestie van sloven maar prioriteiten stellen en ja, jijzelf bent net zo goed een prioriteit. Net als de relatie met je echtgenoot. Stop met overleggen met kinderen die nog denken dat Sinterklaas bestaat. Houd gewoon op met een slachtoffer van je kinderen te zijn.'

Klagen Nederlandse vrouwen inderdaad teveel?


Gerlinde durft zich duidelijk uit te spreken, en steekt haar mening niet onder stoelen of banken. Of moeders anno 2019 te veel klagen weet ik niet.

Het vreselijke loedermoeder fenomeen


Maar ik herken wel het fenomeen van koketteren met je eigen onkunde. Ook wel bekend als het vreselijke Loedermoeder fenomeen. Hierbij roepen vrouwen om het hardst hoe slecht ze het wel niet doen als moeder en huisvrouw.

Ook herken ik het idee alleen een baan buitenshuis er toe doet, en dat huishoudelijk werk iets is om je neus voor op te halen.

Wees een vrouw


Gerlinde's uitspraak: 'Wees een vrouw en pak jezelf bijeen,' vind ik intrigerend. Vooral omdat hij de traditionele feministes in het verkeerde keelgat zal schieten. Die zijn immers alleen maar bezig om hetzelfde te kunnen leven als de heren. En dan heb je nog het hete hangijzer of er überhaupt zoiets bestaat als 'typisch vrouwelijk' of 'typisch mannelijk'.

Al met al doet Gerlinde's post me denken aan het devies van mijn moeder: 'Geef jezelf een schop!'

Zelf de post van thuisblijfmoeder Gerlinde lezen?


Bezoek dan haar blog Noorse Eenvoud.

Wat vind jij? Heerst er inderdaad een klaagcultuur onder moeders?

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!
Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Fijn dat je wilt reageren!