Aanrechtsubsidie 2021 - oftewel de Algemene Heffingskorting

Aanrechtsubsidie 2021: wat is dat ook alweer, en hoe vraag je hem aan? En hoeveel geld kun je ervan verwachten. Lees nu de antwoorden.
aanrechtsubsidie 2021

Hoe zit het met de aanrechtsubsidie 2021?

Dankzij Femke Halsema noemen veel mensen de Algemene Heffingskorting tegenwoordig Aanrechtsubsidie. 

Deze post vertelt hoe het zit met de aanrechtsubsidie 2021.

Aanrechtsubsidie 2021

Zoals ik al zei gaat het bij aanrechtsubsidie 2021 eigenlijk over de Algemene Heffingskorting van 2021. Maar aanrechtsubsidie 'bekt' prettiger. 

Even voor de duidelijkheid:

De Algemene Heffingskorting is een korting op je inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen zoals de AOW. Je inkomstenbelasting is de belasting die je moet betalen over het geld dat je verdient. Maar als thuisblijfmoeder word je uitbetaald in 'liefde' en niet in klinkende munt. Hoe zit dat dan?

De meeste thuisblijfmoeders hebben geen inkomsten!


De Belastingdienst legt uit hoe het dan werkt met de aanrechtsubsidie 2021:


'Hebt u geen of een laag inkomen? Dan betaalt u geen of weinig belasting. Het kan zijn dat het bedrag aan heffingskortingen waarop u recht hebt, hoger is dan de belasting die u moet betalen. U kunt uw heffingskortingen dan niet volledig verrekenen met de belasting die u moet betalen. Het bedrag dat u overhoudt, kan onder bepaalde voorwaarden wel worden uitbetaald als u een fiscale partner hebt. '


Met andere woorden, als je partner voldoende verdient kun je als thuisblijfmoeder de Belastingdienst de Algemene Heffingskorting aan je laten uitbetalen. 


Aanrechtsubsidie 2021: maximale bedrag


Maar let op: ze zijn bezig om dit af te bouwen omdat de overheid de Algemene Heffingskorting dus ziet als een aanrechtsubsidie. Ze vinden dat de aanrechtsubsidie het vrouwen makkelijker maakt om fulltime te moederen. 

En dat willen ze niet.

Aanrechtsubsidie 2021


Op de site van de Belastingdienst vind je een aantal praktische rekenvoorbeelden. die je kunnen helpen om een beter beeld te krijgen wat je kunt verwachten van de aanrechtsubsidie 2021.

Algemene Heffingskorting 2021 gaat omhoog


De aanrechtsubsidie 2021 gaat met 126 euro omhoog. Hieronder zie je dat in een grafiek van de site van de Rijksoverheid:

Aanrechtsubsidie 2021

Hoe vraag je jouw aanrechtsubsidie 2021 aan?


Je kunt jouw Algemene Heffingskorting/aanrechtsubsidie  aanvragen via De Belastingdienst. Door een voorlopige aanslag 2021 aan te vragen kun je iedere maand een deel ontvangen van het geld dat je over 2021 krijgt. 

Gebruikte bronnen o.a.: Rijksoverheid, Belastingdienst, Nu.nl

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Fijn dat je wilt reageren!

© all rights reserved
made with by templateszoo